Igrač koji ima problem sa sudijama u kolektivnom sportu, velika je pretnja za ostale saigrače.

Problem sa sudijama može biti limitirajući faktor i veliki problem za nečiju sportsku karijeru. Hijerarhisku sudije su uvek iznad igrača. Tehnički gledano sudije su često i sami bili igrači te im može biti poznata svaka situacija u kojoj se igrač nađe. Ukoliko kao igrač nemate asertivnu komunikaciju sa sudijama, velike su šanse da uđete u konflikt. Problem sa sudijama tada može prerasti u konflikt iz kog se teško izlazi.

Sa ovim problemom se mora dobro pozabaviti, pošto sudije prema ovakvim sportistima mogu biti još strožiji kako bi sebi gradili autoritet. Naravno, to onda povlači i druge probleme, tako da se mora brzo reagovati.

Ponekada se dešava da jednostavno postanete „meta“ sudija i šta god vi radili oni će naći način da vas kazne.

Sportske i Sistemske konstelacije, iz svog energetskog ugla, mogu pomoći pri rešavanju i prevazilaženju ovog, opasnog po karijeru, problema. Konstelacije su fenomenološka energetska metoda, te pomoću njih možemo potražiti uzrok problema sa sudijama bilo gde u vremenu i prostoru. Pronalaskom i otklanjanjem uzroka ovog problema, igrač može da oseti olakšanje.

Svaki put na kraju rada dolazi do poravnanja u sistemu bilo ja je uzrok problema u dalekoj prošlosti, sadašnjosti ili smešten negde u budućnosti.  Ovo dovodi do energetskog rasterećenja samog sportiste te on može da se posveti karijeri i daljem napredovanju u sportu.

PRIJAVI SE