REŠAVANJE PROBLEMA

PORODIČNE KONSTELACIJE

REŠAVANJE PROBLEMA

PORODIČNE KONSTELACIJE

Vrste problema koji se mogu rešavati na

Porodičnim konstelacijama

Šta postižemo postavljajući

Porodične konstelacije

Postavkom ličnog rada na radionici Porodičnih konstelacija, možemo pronaći koren i uzrok energetske blokade, koja je kod nas, ili kod naših srodnika izazvala određene probleme. Uzrok energetske blokade može sezati daleko u prošlost, više generacija unazad. Prvi korak u ličnom radu je lociranje pozicije, a zatim sledi detektovanje uzroka energetske blokade. Na kraju, razrešenjem energetske blokade, uspostavlja se prirodan tok pozitivne energije u oba smera: od predaka prema potomstvu i od potomstva prema precima. Kao rezultat toga, energija problema slabi i posle izvesnog vremena nestaje. Prvi znak poboljšanja je to da se klijent generalno bolja oseća, lakše izvršava svakodnevne zadatke i mnogo lakše savladava i rešava probleme koje mu život donosi.

TERMINI RADIONICA
PRIJAVA ZA RADIONICU

Koja je najjača energija

Energija ljubavi

U dugogodišnjoj praksi, pokazalo se da je najjača energija sa pozitivnim delovanjem, energija ljubavi. Ljubav, na radionicama, posmatramo u njenom najširem i najopštijem obliku, a ne usko kao, na primer, energiju zaljubljenog para. Za rešenje problema je veoma važno omogućiti slobodan protok energije ljubavi kroz sve članove porodičnog sistema. Ova fenomenološka pojava dovodi do psihološkog rasterećenja i pokreće proces razrešenja i isceljenja.

Više o Porodičnim konstelacijama

Šta su Porodične konstelacije

Porodične konstelacije su grupna energetska terapija

Porodične konstelacije (Poredak ljubavi, Porodični poredak, Order of Love ) su fenomenološki metod kojim se mogu rešavati različite vrste problema na energetskom nivou. Tokom Porodičnih konstelacija možemo otkriti energetske blokade koje su uzrok problema zbog koga je klijent krenuo putem traženja rešenja i došao na Konstelacije. Njihovim deblokadama i uspostavljanjem normalnog toka pozitivne energije dolazi, fenomenološkim i transgeneracijskim putem, do rešavanja problema na energetskom nivou. Porodične konstelacije je razvio poznati nemački terapeut Bert Helinger, koji je njihov rodonačelinik i zahvaljujući njemu i njihovoj uspešnosti u rešavanju, pre svega porodičnih problema, danas se porodične konstelacije primenjuju u celom svetu. Širom Evrope, Severne i Južne Amerike, Azije i Australije mnogi obučeni konstelatori ih primenjuju i koriste kao metod izbora u rešavanju ličnih i porodičnih problema.

Kakve su Porodične konstelacije

Porodične konstelacije su vanvremenske i vanprostorne

Radionice Porodičnih konstelacija su transgeneracijske, vanvremenske, vanprostorne i iskustvene , tako da klijent posmatrajući ih, a kasnije u toku svog rada i učestvujući u njima, stiče neprocenjivo iskustvo i uvide koji mu direktno pomažu u rešavanju svog zadatog problema – teme svog rada. Istovremeno i učesnici i posmatrači u tom radu stiču životna iskustva i uvide, koja im mogu biti vrlo poučna i važna za rešavanje problema u njihovom svakodnevnom životu. Pošto su Konstelacije vanvremenske, problem možemo detektovati i delovati na njega i više generacija unazad, na samom izvoru nastajanja problema. Razrešenjem i deblokadom energetskog čvorišta, svi srodnici mogu osetiti olakšanje i razrešenje problema zahvaljujući  vanprostornom i transgeneracijskom delovanju unutar porodične konstelacije.

TERMINI RADIONICA
PRIJAVA ZA RADIONICU

Principi u

Porodičnim konstelacijama

Princip hijerarhije u porodici

Važan princip u Porodičnim konstelacijama je princip hijerarhije u porodici, koji se mora se ispoštovati prilikom postavljanja konstelacije. Veoma je važno ispoštovati generacijski redosled, na primer, prvorođeno dete se postavlja prvo u hijerarhijskom nizu, a zatim ostala deca, po redosledu rođenja. Nepoštovanje ovog principa u konstelaciji kao i u životu dovodi do pogrešnog toka, a ponekad i totalne blokade energije i samim tim do problema.

Princip davanja i primanja

Još jedan princip je izuzetno važan u Porodičnim konstelacijama, kao i u životu, a to je princip davanja i primanja. Svaka neravnoteža davanja i primanja u okviru porodice ili partnerskih odnosa, gotovo po pravilu, izaziva niz problema. I u slučaju prekomernog davanja, kao i u slučaju preteranog uzimanja, te osobe stvaraju disbalans u porodici, ili zajednici. Taj disbalans može biti uzrok brojnih problema.
TERMINI RADIONICA
PRIJAVA ZA RADIONICU

Kako deluju

Porodične konstelacije

Radionice Porodičnih konstelacija su grupne radionice i prisutni mogu izabrati da li žele da prisustvuju samo kao posmatrači, ili kao učesnici ili da rade „lični rad“. Nivoi učestvovanja su podeljeni po hijerarhiji. Prvi i najslabiji nivo delovanja ispoljava se na one učesnike koji su samo posmatrači u Porodičnim konstelacijama, bez ikakvog drugog učešća. Drugi, jači nivo, ispoljava se kod onih koji su izabrani i imaju svoju “ulogu” u nečijem radu i aktivno učestvuju. Treći, najjači nivo, energetskog delovanja Porodičnih konstelacija, je kod onih učesnika koji su postavili svoju konstelaciju i rade svoj lični rad. Na njih energetsko polje najjače utiče i u to se mogu uveriti svi prisutni. Učestvovanje na radionicama je dobrovoljno i odgovorno.

Gde se održavaju

Radionice Porodičnih i Sistemskih Konstelacija

Beograd

Novi Sad

Subotica

Niš

TERMINI RADIONICA
PRIJAVA ZA RADIONICU

Biografija

Rođen sam 09. 06. 1959. godine, kao treće dete, od oca Vlatka (majora JNA, a kasnije pravnika) i majke Branke (farmaceuta) u Zrenjaninu. Osnovnu školu, kao i gimnaziju, takođe sam završio u Zrenjaninu.

U mom rodnom gradu, započeo sam i sa ozbiljnim bavljenjem sportom. Vaterpolo sam igrao punih 19 godina. Od toga 14 godina u Saveznoj ligi Jugoslavije. Imao sam čast, da najčešće budem i kapiten vaterpolo ekipe. Još kao aktivnom igraču, Ratko Rudić najbolji trener bivše Jugoslavije, dozvolio mi je da kod njega završim trenersku školu.

  1. godine, upisujem fakultet i selim se za Beograd, znajući da ću u njemu i ostati da živim. Kasnije, 1985. otvaram svoju prvu privatnu firmu. U biznisu, kao svoj najveći uspeh dostižem 1998. godine, kada sam od multinacionalne američke kompanije “ Sara Lee”, bio proglašen za najboljeg menadžera u Evropi.

Početkom raspada Jugoslavije, selim se sa suprugom u Prag, gde se bavim biznisom i treniram praški vaterpolo klub Slavija. Tamo, 1994. postajem ponosni otac divne devojčice. Godine 1997.moja tadašnja supruga i ja zajednički smo odlučili da ne živimo više zajedno. Na radionici Sistemskih konstelacija 2005. godine, srećem svoju sadašnju suprugu. više

Za one koji

HOĆE DA ZNAJU VIŠE

Više o 

Konstelacijskim radionicama

POGLEDAJ IZ DRUGOG UGLA

SVAKI PROBLEM

SVAKI PROBLEM

IMA SVOJE REŠENJE

KAKO JA VODIM

SISTEMSKE KONSTELACIJE