Srđan Popović - biografija

Rođen sam 09.06.1959. godine, kao treće dete, od oca Vlatka (majora JNA, a kasnije pravnika) i majke Branke (farmaceuta) u Zrenjaninu. Osnovnu školu, kao i gimnaziju, takođe sam završio u Zrenjaninu. U mom rodnom gradu, započeo sam i sa ozbiljnim bavljenjem sportom. Vaterpolo sam igrao punih 19 godina, od toga 14 godina u Saveznoj ligi Jugoslavije. Imao sam čast da najčešće budem i kapiten vaterpolo ekipe. Još kao aktivnom igraču, Ratko Rudić najbolji trener bivše Jugoslavije, dozvolio mi je da kod njega završim trenersku školu.
1978. godine, upisujem fakultet i selim se za Beograd, znajući da ću u njemu i ostati da živim. Kasnije, 1985. otvaram svoju prvu privatnu firmu. U biznisu svoj najveći uspeh dostižem 1998. godine kada sam, od multinacionalne američke kompanije “Sara Lee”, bio proglašen za najboljeg menadžera u Evropi.
Početkom raspada Jugoslavije selim se sa suprugom u Prag, gde se bavim biznisom i treniram praški vaterpolo klub Slavija. Tamo, 1994. postajem ponosni otac divne devojčice. 

Moj razvojni put kroz konstelacije

Sa Sistemskim konstelacijama susreo sam se, po prvi put, krajem devedesetih u Beogradu. Konstelacije je vodila gospođa Lidija Pecotić. Moje ozbiljno zanimanje i učenje o ovoj tehnici počinjem 2003.godine kod, tada poznatog terapeuta, gospodina Vlade Ilića. Svoj skromni doprinos dajem u organizaciji kongresa 2004. godine, kada gospodin Bert Hellinger prvi put dolazi na međunarodni skup u Beograd. Sa Vladom sam proveo četiri godine i 2007. godine prelazim kod gospodina Vedrana Kraljete. Vedran, koga mnogo cenim i poštujem, omogućio mi je mnogo toga i preneo mi je ogromno znanje i iskustvo. Samo kod njega sam uradio oko 100 svojih radova i učestvovao sam u preko 1200 tuđih konstelacija. Kažu da je ovo zasigurno nezvanični rekord Balkana, a možda i šire. Od 2007. godine, Vedran mi je dozvolio i omogućio da, uz njegovu asistenciju, vodim neke radove. Takođe mi je dozvolio, na moje insistiranje, da krenem sa eksperimentima u nekim, za to pogodnim, radovima. U konstelatorskom smislu, u saradnji sa njim, u junu 2016.godine tačno na Vidovdan, vodim konstelaciju Kosovski boj. On me tada, na konstelacijama, proglašava za viteza Sistemskih konstelacija. To je ujedno bio i vrhunac naše dugogodišnje saradnje. Od 2017. godine usko sarađujem sa gospođom Majom Mandić. Od nje, pri svakom susretu, takođe saznam nešto novo i nadogradim svoje znanje i iskustvo. Zbog toga prema njoj gajim poštovanje i zahvalnost. Saznanja i iskustva koje sam sakupio tokom niza godina eksperimentisanja na sebi, preneo sam na svoj pravac konstelacija, koje sam kasnije nazvao Meta konstelacije i koji primenjujem ukoliko se za to ukaže potreba u toku radionice. U Meta konstelacijma, po potrebi, odnosno u zavisnosti od problema koji klijent želi tim putem da reši, uvodim uvodim predstavnike za Meta pojmove, kao što su duša, duh, telo i sudbina.

Loading...

Bert Hellinger i ja

Bert Hellinger (1925) nemački psihoterapeut, osnivač i rodonačelnik Porodičnih konstelacija (Poredak ljubavi, order of Love, Porodični poredak, Order…). Autor je preko 100 knjiga na ovu temu, poznatih u celom svetu. Prvi put je bio u Beogradu 2004. od kada datira i ova fotografija. Imao sam čast da ga lično upoznam i više puta razgovaram sa njim na temu konstelacija. Gospodin Hellinger me lično izabrao među više od 600 prisutnih ljudi da radim svoj lični rad. Danas sam mu zahvalan na uvide koje sam stekao tom prilikom. Ostavio nam je u nasleststvo velika učenja i saznanja iz oblasti konstelacija. Osećam ličnu odgovornost da nastavim da razvijam i širim onom što je gospodin Bert ostavo svima nama na služenje.  

TERMINI RADIONICA
PRIJAVA ZA RADIONICU