Naše negativne misli su deo komunikacije sa samim sobom. Taj razgovor sa samim sobom može biti i pozitivan i negativan. To, kako se ophodimo  prema spoljašnjem svetu, umnogome nam pokazuje i kako se ophodimo prema sebi.

Naš um se najduže bavi onim što nam je važno, što su naše vrednosti. Ako pomislimo ili osetimo da su one ugrožene, možemo mnogo vremena i energije utrošiti baveći se negativnim mislima. Energija negativnih misli je okupirajuća i agresivna, i sprečava energetski protok, praveći zastoj. Tako blokiramo one misli koje nose drugačije, za nas korisne, energije.

Pravo na grešku

Kada maltretiramo sebe, efekat je isti kao i kada nas maltretira neko ko nam je blizak i koga volimo. Tako na primer, ako nam voljena osoba više puta u toku dana kaže da smo glupi, nesposobni ili da smo beskorisni, sigurno ćemo se osećati loše… Jasno je kako to deluje na nas i kakvu nam energiju prenosi. Setite se kako se osećate kada to čujete.

Uz ovakav energetski atak na nas same ne možemo se osećati poletno. Uz takve energije svakodnevni problemi nam postaju nepremostivi i teško savladivi. To nas onda uvodi u borbu sa svakodnevnim stresom. Zbog svega ovoga negativne misli u nama mogu da  probude i pojačaju energije besa i straha. Vidimo da ovakva situacija postaje začarani krug koji može samo da pogorša naše stanje i da generiše nove probeme u raznim sferama života.

Negativne misli – kako utiču na nas?

Naučnici su utvrdili da se negativne misli pojavljuju kod oba pola i u svim uzrastima kod ljudi. One imaju tendenciju da utiču na nas u svakoj životnoj fazi.

Negativne misli nam obaraju životnu energiju što dovodi do mogućnosti pojave, kako fizičkih, tako i mentalnih oboljenja.

Negativne misli

Ovakva negativna energija, ako je duže u nama, može otvoriti vrata drugim i srodnim negativnim energijama,  kao što su anksioznost, depresija

Zbog toga je potrebno. osloboditi se negativnih misli, kako bismo sebi olakšali život.

Šta uraditi sa negativnim mislima?

Prrvo što možemo da uradimo sa negativnim mislima jeste da ih prepznamo, osvestimo njihovo prisustvo. Potrebno je da saznamo, ako je to moguće, odakle i zbog čega nam dolaze.

Jedan od načina da to otkrijemo je da ih zapisujemo u  toku dana. Posle izvesnog vremena možemo stvoriti približnu sliku kada i odakle se one pojavljuju. Tako ćemo moći da napravimo bolju analizu I da razumemo poreklo ove negativne energije.

Jako je važno da prihvatimo energiju negativnih misli.

Negativne misli

Moje konstelatorsko iskustvo pokazalo je da je odbacivanje i odgurivanje negativnih energija vrlo loše. Time ne postižemo ništa dobro, samo ih još više jačamo. Svi pokušaji da ih blokiramo, izbegnemo ili nasilno eliminišemo, biće neuspešni –  sa efektom bumeranga.

Promenite svoje razmišljanje

Kada smo identifikovali negativne misli, možemo pokušati da ih, malo po malo, prekomponujemo. Time ih možemo učiniti realnijim i pozitivnijim. Ovim postupkom menjamo njihovu energiju i ona prestaje da bude rušilačka i razarajuća po nas.

Negativne misli

Nije nam cilj da eliminišemo negativne misli, nego da  ih sagledamo iz drugog ugla. To može da ih promeni u energetskom smislu. Time one gube plodno tlo i bazu u našem umu. Za ovo su  potrebni vreme, vežba i upornost.

Negativne misli, samopoštovanje i samopouzdanje

U nekim slučajevima niske energije samopoštovanja i samopouzdanja, mogu stvarati energiju negativnih misli. Njihova kombinacija može nas dovesti do osećanja bespomoćnosti. Energija bespomoćnosti nas dalje vodi u negativan energetski krug u kome nas čekaju sumnje u ono što radimo i osećamo.

Dobro polazište za razrešavanje ovakve situacije je da se zapitamo ko smo mi i kako da upoznamo i spoznamo sebe. Takođe, jedan od izlaza iz ove vrlo loše energetske situacije je jačanje samopoštovanja i samopouzdanja.

Nedostatak samopoštovanja

Konstelacije i negativne misli

Ako duže vreme ne možemo sami da se oslobodimo negativnih misli, možemo potražiti rešenje na konstelacijskim radionicama.

One nam mogu pomoći da na pravi način osmotrimo situaciju i eventualni problem vidimo iz drugog ugla. Na taj način  sebe i svoju trenutnu situaciju možemo realno da sagledamo.

Takođe, ako nam nedostaju pozitivne i podižuće energije samopoštovanja i samopouzdanja, Porodične, Sistemske i Meta konstelacije mogu nam pomoći da dođemo do njih, ili da ih ojačamo.

konstelacije radionica učesnici

Negativne misli često imaju izvor u našim stavovima i uverenjima. Naše stavove i uverenja dobijamo svesno ili podsvesno iz naše porodice ili sistema kojima pripadamo. Njihovo menjanje i efikasno oslobađanje od onih koji nam ne više ne služe/koriste  možemo sprovesti na konstelacijama.

Ponekad, negativne misli imaju mnogo dublje prostorno-vremensko uporište i poreklo. Možemo ih energetski nositi još iz nekih od naših predhodnih života. Tu primenjujem Meta konstelacije. Da bismo se oslobodili negativnih misli neophodan nam je rad na sebi i otvoren um.

Na konstelacijama se možemo osloboditi i drugih energija koje obaraju, a pratioci su negativnih misli. To su strah, bes i bespomoćnost.

Promenom negativnih misli podiže se kvalitet našeg življenja.

PRIJAVI SE