Brza i laka rešenja retko nas vode ka ličnom rastu i razvoju

Problemi s kojima se suočavamo tokom našeg života, dolaze onako kako smo spremni, u našem ličnom rastu i razvoju, da se sa njima suočimo, osvestimo ih, prihvatimo i razrešimo ih. Putevi i načini rešavanja problema su različiti. Izbor načina rešavanja diktiraju nam okolnosti u kojima smo, ali je izbor isključivo naš.

 

 

Naravno, nije potrebno, ni dobro, birati najteže puteve po svaku cenu. To nije ni način, ni svrha ličnog rasta i razvoja. Brza i laka rešenja nas ne vode ka ličnom rastu i razvoju.

Dobrim odabirom načina rešavanja problema, imamo šansu za lični rast i razvoj. Sistemske konstelacije nam to omogućavaju i šalju nam nedvosmislene uvide, tako da kroz njih imamo realnu šansu da, vrlo brzo, koliko je to uopšte moguće u ličnom rastu i razvoju, napredujemo.

Suočavanje sa sobom, želja za promenom i rešavanjem problema i lična odluka da izađemo iz date situacije, sve su to važni koraci na putu ličnog rasta i razvoja

Svaki problem sa kojim se susrećemo u životu ima svoje rešenje ma kako nam se to činilo u datom trenutku. Uvidi koje dobijamo na radionicama Sistemskih konstelacija nam, pored osvešćivanja korena problema, istovremeno daju mogućnosti da iz drugog ugla. Omogućavaju nam da vidimo sebe u datoj situaciji i osvestimo svoje mane, loše osobine i lične životne greške. Radeći na svojim manama i ličnim životnim greškama, postavljamo temelje ličnog rasta i razvoja.