Brza i laka rešenja retko nas vode ka ličnom rastu i razvoju

Problemi s kojima se suočavamo tokom našeg života, dolaze onako kako smo spremni. Kroz naš lični rast i razvoj učimo da se sa njima suočimo, osvestimo ih, prihvatimo i razrešimo ih. Putevi i načini rešavanja problema su različiti. Izbor načina rešavanja diktiraju nam okolnosti u kojima smo, ali je izbor isključivo naš.

Naravno, nije potrebno, ni dobro, birati najteže puteve po svaku cenu. Jer ni to nije način, ni svrha ličnog rasta i razvoja, ali ni brza i laka rešenja nas ne vode ka ličnom rastu i razvoju.

srećna devojka sa rukama podignutim u vis plaža
Sistemske konstelacije na putu ličnog rasta i razvoja

Dobrim odabirom načina rešavanja problema, imamo šansu za lični rast i razvoj. Sistemske konstelacije nam to omogućavaju i šalju nam nedvosmislene uvide. Tako kroz njih imamo realnu šansu da, vrlo brzo, koliko je to uopšte moguće u ličnom rastu i razvoju, napredujemo.

Suočavanje sa sobom, želja za promenom i rešavanjem problema i lična odluka da izađemo iz date situacije, sve su to važni koraci na putu ličnog rasta i razvoja

Svaki problem sa kojim se susrećemo u životu ima svoje rešenje. Kako god nam se to činilo u datom trenutku. Uvidi koje dobijamo na radionicama Sistemskih konstelacija nam, pored osvešćivanja korena problema, istovremeno daju mogućnosti  da pogledamo iz drugog ugla.

I da iz drugog ugla vidimo sebe u datoj situaciji, osvestimo svoje mane, loše osobine i lične životne greške. Istovremeno, radeći na svojim manama i ličnim životnim greškama, postavljamo temelje ličnog rasta i razvoja.