Energija u Sistemskim konstelacijama može da se oseti odmah tokom ličnog rada ili samim učestvovanjem na konstelacijama.

Klijent u Sistemskim konstelacijama ima priliku da oseti pozitivnu energiju prilikom njene deblokade, ali i težinu energetske situacije kakva jeste na samom početku rada. Na početku rada je uvek trenutno energetsko stanje koje je podložno promenama.

Energija može biti sputana, pogrešno usmerena ili blokirana neprirodnom dinamikom sistema. To može biti uzrokovano događajima iz prošlosti, bez obzira da li u bližim ili daljim generacijama. U Sistemskim konstelacijama ova energija biva oslobođena i postaje dostupna u sadašnjosti.

Stare emocije, duševni bol, pogrešni stavovi, loši odnosi, loše navike…itd, povlače se i ustupaju mesto novim, zdravim, neopterećenim i perspektivnim promenama u sadašnjosti.

Taj osećaj treba da pamtite i nosite sa sokobom tokom narednog perioda. Posle urađenog ličnog rada može se desiti malo, kratkoročno pogoršanje u odnosu na problem ili blokadu koja je bila tema ličnog rada u konstelacijama. To je proces čišćenja i on će brzo proći.

Na karaju ličnog rada energija u Sistemskim konstelaijama se menja. Tu promenu, pre svega vibracije informativnog polja, mogu osetiti svi učesnici i prisutni na radionici. Na taj način i sam klijent ima mogućnost da upamti takvo vibratorno stanje i da teži ka njemu. Pozitivna enerija u konstelacijama za rešenje problema, na ovaj način dobija svoj stabilan tok ka klijentu.